BOEK EN SYMPOSIUM (4-12-2024) ‘JONGEREN MET PSYCHISCHE PROBLEMEN OP WEG NAAR EEN OPLEIDING’


Ons boek Jongeren met psychische problemen op weg naar een opleiding. Praktijkboek Begeleid Leren voor zorg en onderwijsprofessionals is verschenen bij Uitgeverij Coutinho!

In onze samenleving is scholing een paspoort voor werk. Helaas zijn er steeds meer jongeren die door psychische problemen uitvallen en het onderwijs zonder diploma verlaten. In het boek ‘Jongeren met psychische problemen op weg naar een opleiding’ worden praktische handvatten gegeven om deze jongeren te begeleiden bij het verkennen, kiezen en verkrijgen van een reguliere opleiding in het mbo, hbo en wo. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van de methodiek Begeleid Leren, waarbij niet de psychische problematiek, maar de studiebelemmeringen die daarmee gepaard kunnen gaan het uitgangspunt vormen van de begeleiding.
Auteurs: E.L. Korevaar (red.) Jacomijn Hofstra,(red.), Franca Hiddink, Jeannette Koning, Jisca Kuiper, Anja Manse, Jan Willem Stolk, Jorien van der Velde en Burak Yilmaz

Lees meer of bestel een (docent)exemplaar bij Uitgeverij Coutinho.

Ter ere van het verschijnen van het boek, organiseert het lectoraat Rehabilitatie op 4 december aanstaande een symposium in Domstad, Utrecht. Voor meer informatie en aanmelden zie hier.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.